Supervisie SKJ, NIP, BAPD, GZ

Supervisie:

Reflecteren op jezelf, de ander en de interactie is een belangrijk aspect van je werk als hulpverlener. Maar als je er midden in zit, is het soms lastig een helicopterview te hanteren. Door vanuit diverse kanten naar jezelf, de ander, je rol, je positie, de organisatie en de belangen die spelen te kijken, creëer je je eigen Super Vizie!


Supervisie voor registraties

SKJ


Deze supervisie is gericht op het leren reflecteren op het eigen professioneel handelen. Daarbij komen de volgende aspecten aan de orde:

  • de beleving van het eigen functioneren en handelen
  • beroepsethische aspecten
  • de eigen waarde-opvattingen en bedoelingen die richting geven aan het handelen
  • het emotionele proces tussen professional en cliënt
  • het vermogen om de relatie met de cliënt te hanteren in dienst van de behandeling


Nu boeken

GZ


Als PioG is het fijn als je supervisor niet binnen dezelfde instelling werkt. Samen proberen we een veilige situatie te creëren zodat jij optimaal tot ontwikkeling kunt komen.


Tijdens je opleidingstraject kan ik een van je (ten minste) twee supervisoren zijn. Hierbij kan ik je zowel ondersteunen op het gebied van:

  • supervisie over diagnostiek inclusief indicatiestelling
  • supervisie over behandeling


Ik zorg er samen met jou voor dat de supervisie betrekking heeft op:

  • methodisch en procesmatig verloop van diagnostiek en/of behandeling
  • (reflectie over) de eigen attitude in relatie met patiënten en in andere beroepsmatige contacten


We werken samen aan de hand van beeld en/of geluidsmateriaal, en/of testgegevens die jij geanonimiseerd mee neemt. We houden ons hierbij aan de AVG-wet en regelgeving. De ervaring leert dat het gebruik van audiovisuele middelen goede handvatten biedt voor gerichte supervisie, omdat het beter zicht geeft op jouw functioneren en de kwaliteit van de therapeutische relatie.


De leer- en aandachtspunten van de supervisie houd je bij in een (kort) verslag. Supervisie is in principe individueel. Eén uur supervisie bestaat uit minimaal 45 minuten een-op-een contact en valt binnen jouw reguliere werktijd. De overige tijd kun je voor voorbereiding/uitwerking gebruiken.
 

De supervisie vindt om de week op een afgesproken tijdstip plaats.
 
Halfjaarlijks wordt de supervisie door de praktijkopleider en jou geëvalueerd. Deze evaluatie is onderdeel van het halfjaarverslag. Ik zal ook een stukje schrijven over het supervisieproces, welke jij kunt doorsturen naar de praktijkopleider.


Nu boeken

BAPD


Bij deze supervisie richten we ons op reflectie op het eigen leerproces en op het eigen professioneel handelen.  We kijken naar:

  • de inhoudelijke kwaliteit van de casus;
  • de opzet en structuur van het verslag;
  • de formele eisen waar het casusverslag aan moet voldoen volgens het reglement.

De supervisie over de psychodiagnostiek in de drie geselecteerde casus beslaat in totaal minimaal 20 uur, ingevuld op verschillende mogelijke manieren (live contact / beeldbellen / testafname / nakijken verslaglegging, etc.) 

Je kunt de supervisie individueel of in een groepje doen: individuele supervisie (minimaal 20 uur). Groep van 2 (minimaal 30 uur) of groepje van 3 (40 uur).


Nu boeken
Share by: